Studie

Mijn zomerstage 

Op 18 juli begon ik aan mijn grote avontuur van deze zomer: een stage als teksschrijver! Vandaag rondde ik de stage af en deel ik eindelijk hoe het was.

Het idee was dat ik drie dagen in de week op het kantoor in Zwolle aan de slag ging en twee dagen thuis zou werken. De eerste weken ging dit best goed! Ik had het erg naar mijn zin en ik vond de teksten die ik mocht schrijven ontzettend leuk. Toch begon ik na een week of twee/drie te merken dat ik te veel aan het doen was. Ik merkte dat ik vaker last kreeg van stress en spanning en besloot dat het tijd was om even gas terug te nemen. Dat gas terugnemen deed ik door een weekje vrij te nemen en even helemaal niks meer te doen. Het deed me goed.

Na mijn weekje vrij maakte ik goede afspraken en besloten we dat ik nog maar drie ochtenden in plaats van drie hele dagen op kantoor zou werken. Op deze manier was ik toch even op kantoor, kreeg ik een hoop gedaan en was ik toch ook even onder de mensen. Ook bespraken we welke teksten sowieso nog gescheven moesten worden. Dit gaf overzicht en veel rust. Fijn!


Naast dat ik teksten schreef, hielp ik zo nu en dan ook mee met wat andere projecten. Ik vond het onwijs leuk werk en heb veel input mogen geven waar direct iets mee gedaan werd. Ik voelde me tot en met de laatste dag echt gewaardeerd. 

Heb ik er veel van geleerd? Ja! Normaal gesproken schrijf ik teksten voor verschillende opdrachtgevers, maar nu had ik acht weken lang één vaste opdrachtgever. Dit werkte zoveel prettiger! De lijntjes waren veel korter, het overleggen ging makkelijker en er was genoeg ruimte om mijn eigen schrijfstijl verder te kunnen ontwikkelen. In het begin moest ik echt nog wennen aan de combinatie van onderzoeken en schrijven, maar naarmate de stage vorderde werd het steeds makkelijker. Uiteindelijk ging het gewoon (bijna) vanzelf! 

Door deze stage weet ik nu precies wat ik later wel en niet wil. Mocht je volgend jaar een paar weken niets te doen hebben, dan is een (vrijwillige) zomerstage een echte aanrader! Deze stage zal ik in elk geval niet snel meer vergeten!

Heb jij al eens een vrijwillige stage gelopen? Laat het me weten!

Liefs, Celine

2 gedachten over “Mijn zomerstage 

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s