Reizen

Reisverslag: Oui oui Paris!

Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver: Daphne en ik gingen naar Parijs! In mei dit jaar won ik via NS International tickets voor de Thalys en dus gingen we met de trein richting Frankrijk. Bereid je voor op een lang reisverslag vol foto’s!

Maandagochtend vertrokken we al om 7:11 vanaf Lelystad met de trein richting Schiphol. Daar kwamen we anderhalf uur van tevoren aan. Heengaande reisden we eerste klas, dus zochten we de NS International lounge op om daar nog even iets te drinken.

In de Thalys kregen we een mini ontbijtje, bestaande uit een kopje koffie of thee en een croissantje om de dag goed mee te beginnen.

Eenmaal in Parijs aangekomen gingen meteen naar het hotel. We verbleven vlakbij de Moulin Rouge in het hotel Citadines Montmartre. Hier hadden we een studio geboekt. Als je binnenkwam had je links een keukentje en een andere deur leidde je naar de slaapkamer.

Het uitzicht vanuit het raam van het hotel was ronduit prachtig. We keken uit op de Sacré-Cœur. Links in de slaapkamer zat een deur die je naar de badkamer leidde. De studio was van alle gemakken voorzien. Van vaatwasser tot strijkplank (+strijkijzer), alles was aanwezig!

Nadat we onze spullen in het hotel hadden achtergelaten gingen we als eerst naar de Eiffeltoren. Daarna reisden we door naar de Champs-Élysées en vanaf daar liepen we een rondje door de stad. We stapten uit de metro bij de Arc de Triomphe.

We liepen de Champs-Élysées af en kwamen uit bij het kleine en grote Paleis. Daar gingen we deze prachtige brug over.

Op zo’n mooie brug moet je natuurlijk wel even een foto maken. Vanaf hier kon je de Eiffeltoren net tussen de gebouwen door zien. Mooi!

Hierna liepen we door totdat we bij de Eiffeltoren terug waren. Hier maakte ik deze foto van de toren en zag ik een ketting die helemaal volgehangen was met slotjes. Hoe romantisch?!

Het uitzicht op de Seine was ook heel erg indrukwekkend, maar de lucht die we rond zeven uur ’s avonds zagen vanuit het hotel sloeg alles. Wat was dat prachtig!

Dinsdagochtend vertrokken rond een uur of tien naar de Montparnasse. We hadden kaartjes gekocht via Tiqets.com (echt een aanrader!) en konden direct doorlopen. Dat konden we sowieso wel, want het was echt onwijs rustig!

pa180258-a76ef047d8d24c03823acdf41c4ee7c8

Het uitzicht vanaf de Montparnasse was in één woord ge-wel-dig! Wij maakten een foto via de selfie machine die op het dak staat!

Na ons bezoek aan de Montparnasse liepen we door naar het Louvre. Daarna gingen we tegen de avond nog even naar de Sacré-Cœur. Daar hadden we een prachtig uitzicht over Parijs.

De verlichte Sacré-Cœur is echt een must see als je in Parijs bent. Eigenlijk net als de verlichte Eiffeltoren en de Moulin Rouge.

Op de laatste dag zijn we na het ontbijt eerst naar het Parc Montsouris geweest. Toen we het daar wel weer gezien hadden gingen we terug richting Gare du Nord. Helaas ging onze trein niet verder dan de Notre Dame, dus moesten we daar uitstappen. Dat vonden wij niet zo erg, want dat betekende: shoppen! Tijdens het shoppen zagen we het Centre Pompidou.

Na het zien van al deze hotspots was het tijd om naar huis te gaan. We reisden nu tweede klas terug naar huis. Het verschil tussen eerste- en tweede klas reizen met de Thalys? De beenruimte, het aantal stoelen in het treinstel en de maaltijd. Wat lekkerder reist? Persoonlijk ga ik dan voor eerste klas. Maar, met stopcontacten en wifi heb je al snel niets meer te klagen, en die heb je ook in de tweede klas.

Zo, dat was mijn reisverslag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om hem te lezen en de foto’s te zien. Ik heb in elk geval ontzettend genoten van mijn tijd in Parijs!

Wat vind jij het mooiste plekje in Parijs? Laat het me weten!

Liefs, Celine

17 gedachten over “Reisverslag: Oui oui Paris!

  1. Wat leuk celine! Goed om te lezen dat je het leuk hebt gehad ^^ parijs is zo mooi! S’avonds in het park voor de Eiffeltoren vond ik het leukste 🙂 en ook super chill die studio die jullie hadden! De wijk bij sacre couer is echt leuk met al die schilders enzo.

    Liked by 1 persoon

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s